نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان محلات
هویت بخشیدن به کشاورزان زحمت کش
۱۳٩٢/٩/٧
زعفران در طب سنتی ... نظرات() 

گستردگی خواص زعفران به عنوان داروی گیاهی مثال زدنی است.از کلاله زعفران در بسیاری از منابع به عنوان ماده ای دارویی  با خواص متعدد نام برده شده است.زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم وخشک است. مهم ترین خاصیت آن که از دیر باز مورد توجه بوده، درمان افسردگی است.علاوه برآن،مصرف زعفران باعث هضم غذا  ورفع باد شکم می شود،اثر مسکن دارد و برای نقرس مفید است ،قائده آور  وخون ساز است و گردش خون را آسان می سازد.مصرف زعفران خونریزی ها ی بعد اززایمان را بین می برد،کبد را تصفیه و تقویت می کند ،سرفه را التیام می بخشد  وبرای درمان مخملک بسیار مفید است.همچنین در درمان برونشیت و آسم موثر است.این ماده معطر،فرح بخش و شادی آفرین است وبه عنوان محرک اشتها  وبرای درمان دل درد  مورد استفاده قرار می گیرد.زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون می شود و پیشگیری کننده از سرطان و بیماری های قلبی،تقویت کننده حافظه  وکاهش دهنده فشار خون است.از زعفران در درمان بیماری های پوستی،بیماری های چشم ،عفونت ادراری ،پیش انداختگی  قاعدگی وبه عنوان مسکن به ویژه برای مداوای دردهای لثه  استفاده می شود.همچنین در درمان هیپوکسی(کم اکسیژنی)،آسیت(آب آوردگی شکم)و آبله نیز موثر است.بنا برتحقیقات ،استفاده از زعفران به علت ویتامین ریبو فلاوین  و مواد معدنی  موجود درآن برای درمان فشار خون ،کاهش کلسترول ،درمان کم خونی  ناشی از کمبود آهن در دختران ،پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی ،تصلب شرائین و کمک به حفظ سلامت قلب بسیار مفید است.